راهنمای سایت آموزش تلگرام

هفت نکته از درس آموخته های یک بازدید(درس آموخته شماره 3)

هفت نکته از درس آموخته های یک بازدید(درس آموخته شماره 3)

1-   در کلیه بیمه نامه ها باید این موضوع بطور مستقیم ذکر گردد که این بیمه نامه فقط موضوع و چار چوب این قرارداد را بیمه مینماید و چنانچه بیمه گذار اقدام به اجرای کار در خارج از چار چوب قرارداد انجام دهد و در آن خسارت رخ دهد بیمه گر مکلف به پرداخت آن نخواهد بود. بعبارت دیگر مدیریت محدوده در پروژه بسیار حائز اهمیت است.

2-   در علم مدیریت پروژه مدیریت ریسک و مدیریت محدوده دو آیتم هستند از  نه آیتم  مدیریت پروژه و این  موضوعی است که متاسفانه در غالب پروژه های عمرانی کشور از جانب بیمه گذاران انجام نمیشود و عملا" از بدیهی ترین اصل حسن نیت بیمه گر برخوردار نمیشوند واین در حالی است که بیمه گر حق دارد از بیمه گذار درخواست محدوده اجرای پروژه بصورت کامل  و ریسک های موجود در این پروژه را در خواست نماید چرا که این موضوع از اصول اولیه بیمه بوده و شرکت های بیمه گر از این آیتم بهره مند نمی شوند. 

3-   خرید بلیط و هدایت ارزیاب یا کارشناس به محل وقوع خسارت:

نظر به اینکه بیمه گذار از موقعیت وقوع خسارت آگاهی کامل دارد بنظر میرسد مناسبترین راه برای رسیدن به محل وقوع خسارت را میتواند هدایت و برنامه ریزی نماید بنابراین توصیه میشود همواره جهت هدایت کارشناس یا ارزیاب خسارت از راهنمایی های مستقیم بیمه گذار  و یا پیمانکار پروژه و یا فردی که مستقیما" با موضوع خسارت در ارتباط هست مسئول این بخش از کار گردد تا امکان تاخیر در رسیدن ارزیاب نگردد. در بازدید از محل وقوع یکی از خسارتهایی که داشتم کلیه ناهماهنگی های ممکن بوقوع پیوست که در این بخش همه بیمه گذار و هم بیمه گر و هم کارشناس یا ارزیاب که خودم باشم در موقعیت های خودشان دچار خطا گردیده اند که میتوانست این خطا ها رخ ندهد و یا میزان اثر گذاری آن کاهش یابد . وچون اینگونه نشد بنده از ساعت 2.5 صبح تا 7 صبح در خارج از فضای ایستگاه قطار منتظر ماندم تا بیمه گذار بتواند بیاید و بنده را به پروژه برساند چرا که نقطه ای که قطار متوقف شد نقطه کور موبایل بود نیمه شب بود امکان جابجائی نبود و در آن ساعت همه خواب بودند و امکان هیچگونه هماهنگی نبود تجربه تلخی بود ولیکن باید خودم خودم را جریمه میکردم و همینطور هم شد.

4-   در بیمه نامه های طرحهای عمرانی و غیر عمرانی بخش تجهیز کارگاه بیمه جداگانه ای می بایستی منعقد گردد دربخش تجهیزکارگاه ماچهار نوع راه داریم که شامل :

راه دسترسی ،راهی است که یکی از راههای موجود کشور را به کارگاه متصل کند

راههای سرویس ،راههای هستند که برای دستیابی به محل اجرای عملیات ، احداث شود

راه انحرافی ،راهی است که برای تامین تردد وسایل نقلیه عمومی ،که قبلا" از مسیر موجود انجام میشد اما به علت عملیات موضوع پیمان قطع شده است احداث شود.

با مطالعه این مبحث درخواهیم یافت که در بخش تجهیز کارگاه برای هر یک از آیتم های فوق مبلغی اختصاص یافته است و در این پروژه خسارت به راههای سرویس و ارتباطی و دسترسی وارد گردیده است که همگی مربوط به تجهیز کارگاه می باشد و با دو رویکرد میتوان این بخش را دید :

تجهیز کارگاه بیمه ای جدای از بیمه قرارداد پروژه دارد و از ابتدا می بایستی مبلغ تجهیز کارگاه از کل قرارداد جدا می شد و سپس قرارداد بیمه می شد و بخش تجهیز کارگاه نیز جداگانه بیمه صادر می گردید که مسئول آن مستقیما" پیمانکار می باشد.

بیمه نامه صادر شده مبلغ کل قرارداد می باشد و با دو رویکرد میتوان به ان نگریست که شرکت بیمه نباید بیمه تجهیز را وارد مبلغ کل بیمه نامه میکرد لذا چون مبلغ کل را وارد بیمه نامه نموده است پس باید هزینه های وارده به بخش های مختلف راههای دسترسی ،ارتباطی و سرویس و انحرافی وارد گردیده است را پرداخت نماید ولیکن با نگاهی دیگر میتوان گفت که این مبلغ چون مربوط به تجهیز است قابل پرداخت نمی باشد چون بیمه تجهیز کارگاه صادر نگردیده است و این محلی است برای پرداختن به این خسارت .

5-   نکته بعدی کلوز مصالح پایکار (109) می باشد که در این قرارداد در بخش کلوزها مشاهده نمیگردد که در جای خودش بسیار حائز اهمیت بوده است . و همچنین شرکت های بیمه گر باید باید در زمان انعقاد قرارداد با دادن این کلوز به بیمه گذار درخواست برنامه زمانبندی توزیع مواد ومصالح و پیوست نمودن این توزیع به بیمه نامه اقدام نمایند وگرنه در زمان پرداخت خسارت با مشکلاتی مابین بیمه گذار و بیمه گر مواجه خواهود شد که خود منجر به مشکلاتی خاص خواهد شد.

6-   عدم بازدید اولیه صدور و همچنین عدم بازدید در طی اجرای پروژه  وهمچنین عدم وجود توصیه نامه ایمنی در قرارداد بیمه نامه میزان ریسک را برای شرکت بیمه گر بسیار افزایش میدهد. و عملا" میتوان تا 25% ریسک را افزایش دهد.

7-   در برخی از قراردادها چندین بار وضعیت اجرای پروژه و واریانتهای پروژه  مشخص شده تغییر یافته و در پروژه اعم از راه و پلسازی به اجرای تونل و یا تغییرات در مشخصات اجرایی پروژه برخلاف مسیر روش اجرایی مشخص نشده در قرارداد اولیه تغییر یافته است در واقع بخش های اعظمی از پروژه تغییر مشخصات داده باشد و این موضوع خود مبحثی خواهد بود که هم میتواند در بخش تجهیز کارگاه مورد نقد و بررسی و عدم پذیرش خسارت از ناحیه تجهیز کارگاه را شامل نمود و هم میتوان تغییر عمده وارد شده به پروژه را کلا بیان نمود که بیمه گذار بعلت عدم اطلاع رسانی از موارد تغییر ریسک در پروژه عملا" بیمه نامه را نقض نموده است و براساس اصل حسن نیت میتوان کل موضوع بیمه نامه را مورد نقد قرار داد.

 

تاریخ درج مطلب : 2774 روز پیش
کلید واژه ها :